tiistai 8. marraskuuta 2016

Spiraalikasvispiirakka

Kotivinkin numerosta 22/2015 löytyi tämä aivan ihana kasvispiirakan ohje. Tässä piirakassa on kunnolla makua ja se on ehdottomasti paras kasvispiirakka, jota olen koskaan syönyt. Ja minä olen syönyt aika monia kasvispiirakoita, sillä en syö ollenkaan lihaa. Tätä meillä tehdään ihan varmasti toisenkin kerran. Ja kolmannen ja neljännen ja...

Spiraalikasvispiirakka

Pohja:
80 g margariiniä tai voita
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl perunasosejauhetta
1 dl kylmää vettä
voiteluun 1 rkl margariiniä tai voita ja 0,5 dl seesaminsiemeniä

Täyte:
200 g ranskankermaa
0,5 dl mozzarellahelmiä tai -raastetta
0,5 dl gruyèrejuustoa raasteena
0,5 dl parmesaaniraastetta
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,25 tl muskottipähkinäjauhetta
0,5 tl paprikajauhetta
1 pieni kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 pieni munakoiso

Voiteluun:
2 rkl öljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariinisula jauhojen joukkoon ja nypi käsin ryynimäiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Voitele irtopohjainen vuoka (halkaisija n. 24 cm) ja jauhota seesaminsiemenillä. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita ranskankermaan juustoraasteet. Mausta suolalla, pippurilla, muskottipähkinällä ja paprikajauheella.

Pese kasvikset hyvin. Kuori porkkanat. Leikkaa kesäkurpitsasta pehmeä keskiosa pois. Leikkaa kasviksista ohuita suikaleita, joihin jää kasviksen reunoja väriksi.

Kaada ranskankermajuustoseos vuokaan taikinan päälle. Asettele kasvissuikaleet vuokaan spiraalin muotoon kuoripuoli ylöspäin. Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia, joista viimeiset 5 minuuttia alatasolla. Kiertoilmauunissa riittää 25 minuuttia.





1 kommentti: