maanantai 17. lokakuuta 2016

Karamellejä

Tämä syksy on mennyt sairastellessa, joten joulujuttuihinkaan en ole jaksanut paneutua niin pajon kuin olisin halunnut. Niinpä Joulurekikin on viettänyt hiljaista joulunodotussyksyä. Onneksi nyt aletaan kuitenkin olla jo sairastelun paremmalla puolen ja joulufiilikset ovat todella korkealla.

Viikonloppuna maisteltiin uusia suklaakuorrutteisia Omar-karkkeja sekä jo viime vuodelta tuttuja piparkakunmakuisia Dumleja. Dumlet tiesin jo entuudestaan mainioiksi makeisiksi, mutta myös Omar yllätti minut oikein positiivisesti. Suklaa-Omarit voittavat mielestäni tavalliset Omarit mennen tullen.



Valmiiden karkkien lisäksi tein suklaakuorrutteisia kermakaramelleja viime joulun Leivotaan-lehden mukana tulleen Karkit-liitteen ohjeella. Nämä olivat hieman haastavia, enkä ollut täysin tyytyväinen karkkien ulkonäköön, mutta onneksi suuresta määrästä tuli myös muutamia suurinpiirtein kuvauskelpoisia yksilöitä.

Suklaakuorrutteiset kermakaramellit
n. 60 kpl

100 g margariiniä tai voita
2 dl kuohukermaa tai soijakermaa
3 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria

Koristelu

100-150 g tummaa suklaata
strösseleitä

Sekoita voi, kerma, sokeri, siirappi ja vaniljasokeri paksupohjaisessa kattilassa. Keitä seosta ilman kantta välillä sekoitellen n. 20-30 minuuttia, kunnes seos on 124-126 asteista. (Makeisten tekoa varten kannattaa investoida digitaaliseen lämpömittariin. Mittari maksaa vain n. 10 €.) Vuoraa leivinpaperilla n. 20x20 cm kokoinen vuoka. Kaada karamelliseos vuokaan ja anna seoksen jähmettyä. Leikkaa jähmettynyt levy sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa 20 sekuntia kerrallaan joka välissä sekoittaen. Kasta karamellit suklaaseen ja nosta leivinpaperin tai tiheän ritilän päälle jähmettymään. Koristele muutamalla strösselillä. Kun suklaakuorrute on jäähtynyt, laita makeiset jääkaappiin ja säilytä niitä siellä.



6 kommenttia:

  1. Ai tuollaisia on suklaaomarit, kun jossain blogissa niistä höpöteltiin. No ei ole mun juttu, kun suklaata ja normi omaritkin on äkkijyrkän makeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta suklaakuorrutteiset Omarit olivat vähemmän makeita kuin tavalliset Omarit. :)

      Poista
  2. Viikonloppuna maistoin myös suklaaomareita, ja tykkäsin kovasti! Ovat minunkin mielestä parempia kuin perusomarit. Näyttääpä hyviltä nuo tekemäsi karamellit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etukäteen pelkäsin, että suklaaomarit olisivat samanmakuisia kuin irtokarkeissa samanmuotoiset suklaakuorrutteiset toffeet, mutta onneksi omarit olivatkin pehmeämpiä ja parempia kuin irtokarkkien vastaavat. :)

      Poista
  3. Hyvältähän nuo karamellit näyttävät :) ja nyt on pakko jostain saada noita suklaaomareita! T: Amanda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanotaankö näin, että jokainen karamelli oli oma yksilönsä. :D Makua ulkonäkö ei kuitenkaan haitannut. :)

      Poista