lauantai 14. marraskuuta 2015

Piparimuffinssit

Tämä muffinssien ohje löytyi kirjasta Puputyttö ja vohvelisankari. Alkuperäisen ohjeen nimi on "mausteiset pikkukakkuset". Minun suuhuni sopii paremmin sana "muffinssi", joten kutsuttakoon näitä nyt piparimuffinsseiksi. Nämä muffinssit ovat vegaanisia ja ainesosissa oli pari minulle uutta juttua; vegaaninen tuorejuusto ja sokeroidut inkiväärit. Vegaanista Violife-tuorejuustoa löytyi ihan tavallisesta kaupasta.


Sokeroituja inkiväärejä löysin Ruohonjuuresta.


En ihastunut sokeroituihin inkivääreihin ja suoraan sanoen muffinssit olisivat olleet parempia ilman niitä. Sokeroidut inkiväärit ovat vieläkin makeampia kuin marmeladit ja niistä tuli aivan valtavasti makeutta jo muutenkin makeisiin muffinsseihin. Seuraavalla kerralla jätän siis nämä pois taikinasta.

Muuten taikina oli hyvä, se maistui hyvälle raakana ja valmiina ja muffinssit tuoksuivat ihan pipareille paistuessaan. Kuorrute on sekin erittäin makeaa, mikä on helppo päätellä jo pelkästään ainesosia vilkaisemalla. Silti tykkään tästä kuorrutteesta. Se oli helppo tehdä, sitä oli helppo pursottaa ja se näyttää hyvälle. Säilytän valmiita muffinsseja jääkaapissa ja jääkaappikylmä kuorrute muffinssin päällä leikkautuu lusikalla kivasti ja se jopa maistuu ihan hyvältä. Oikein hyvä ja jouluinen resepti, kunhan vaan jättää sokeroidut inkiväärit pois.


Piparimuffinssit

3 dl vehnäjauhoja
3 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
¼ tl neilikkaa
¼ tl suolaa
1 ¼ dl rypsiöljyä
1 ½ dl vaaleaa siirappia
½ dl vaahterasiirappia
½ dl kauramaitoa
2 rkl maustamatonta soija- tai kaurajogurttia
(½ dl sokeroitua inkivääriä)
1 ½ tl raastettua sitruunan kuorta

Kuorrute

0,6 dl vegaanista margariiniä huoneenlämpöisenä, esim. laktoositon Keiju
0,6 dl kasvituorejuustoa, esim. Violife
5 dl tomusokeria
1 tl vanilja-aromia

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinssipellin kolot paperivuoilla. Taikina on erittäin vetelää, joten ei kannata paistaa ilman muffinssipeltiä. Sekoita yhdessä kulhossa vehnäjauhot, jauhettu inkivääri, kaneli, leivinjauhe, neilikka ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin rypsiöljy, siirapit, kauramaito ja jogurtti. Lisää kuivat aineet nestemäisiin ja sekoita. Lisää sekaan sokeroitu inkivääri ja sitruunan kuori. Kaada taikina vuokiin, täytä vuoat 2/3 täyteen. Paista 17-22 minuuttia, kunnes kokeilutikkuun ei tartu mitään.

Kuorruta muffinssit jäähtyneinä. Sekoita keskenään tuorejuusto ja margariini. Vatkaa sähkövatkaimella ja lisää tomusokeria noin 1 dl:n erissä. Sekoita sileäksi. Vatkaa sekaan vanilja-aromi. Kuorruta muffinssit pursottamalla tai veitsellä levittäen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti