maanantai 30. marraskuuta 2015

Kolmen suklaan juustokakku

Viikonloppuna meillä herkuteltiin kolmen suklaan juustokakulla, jonka resepti on uusimmassa Pirkka-lehdessä. Tuli hyvää, ihan mahdottoman hyvää. Kakun hyydyttäminen oli ainoa ongelma. En halua käyttää liivatetta kahdesta syystä; maku ja liivatteen alkuperä. Kokeilin tähän kakkuun ensimmäistä kertaa agar agaria. En suosittele agar agarin käyttöä kenellekään. Se on ihan mahdottoman hankalaa, haisee pahalle keittäessä ja kakun tekijällä kannattaisi olla noin seitsemän kättä käytössään, jotta agar agarin käyttö onnistuu. Agar agar yksinkertaisesti jämähtää niin nopeasti hyytelöksi, että sitä ei ehdi edes massaan sekoittaa, kun hyytyminen on jo alkanut. Laitan siis tähän alkuperäisen ohjeen liivatteella ja kokeilen seuraavaan juustokakkuun hyytelösokeria, josko se toimisi hieman paremmin.

Kolmen suklaan juustokakku

Pohja:

½ pakettia (= 1 pötkö) vaniljanmakuisia täytekeksejä (esim. Pirkka Daniela tai Domino)
50 g voita

Täyte:

6 dl kuohukermaa
3 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa (1 rasia: 180-200 g)
150 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
150 g valkosuklaata
3/4 dl sokeria
6 liivatelehteä
3 rkl maitoa

Hienonna keksit ja lisää niihin sulanut rasva. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen kolmeen eri kulhoon. Vaahdota kerma.

Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sula suklaa ja yksi rasiallinen tuorejuustoa keskenään. Kuumenna 1 rkl maitoa kiehuvaksi ja lisää siihen liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustosuklaaseokseen. Lisää 1/3 kermavaahdosta ja ½ dl sokeria ja sekoita. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta kakku kylmään.

Valmista keskimmäinen kerros maitosuklaasta samalla tavalla kuin edellinen kerros, mutta lisää seokseen vain 1/4 dl sokeria. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta kakku kylmään.

Valmista päällimmänen kerros valkosuklaasta edellisten kerrosten tapaan, mutta älä lisää sokeria. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta kakku kylmään.

Anna kakun hyytyä yön yli. Irrota kakku veitsellä vuoan reunoista ennen kuin otat irtoreunan pois. Koriste haluamallasi tavalla.


Minun hieman yli 7-vuotias kamerani alkaa olla tiensä päässä, enkä saanut kunnollista valokuvaa kakusta, vaikka kuinka yritin. Värit vääristyivät jokaisessa kuvassa. Maku kuitenkin ratkaisee ja tämä kakku onkin todella hyvänmakuista, eikä kauaa ehtinyt olla jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti