keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Joululeipä

Tein ensimmäistä kertaa elämässäni joululeipää. En ole tykännyt vielä yhdestäkään joululeivästä, mitä olen syönyt. Ajattelinkin, että ehkä itse tehty joululeipä olisi parempaa. Joululeivässä minua häiritsee makeus. Tässä tekemässäni joululeivässä häiritsi lisäksi rusinat, mutta muuten leipä kieltämättä oli parempaa kuin kaupan joululeivät. Alkuperäinen resepti on Arlan sivuilta. Laitoin leipään ainoastaan vehnäjauhoja, koska unohdin ostaa ruisjauhoja. Leipä ei siltikään ollut höttöleipää, niin kuin vehnäleivät yleensä, vaan koostumus oli oikein hyvä. Voisin varsin hyvin tehdä tätä uudelleen, mutta ilman rusinoita.


Joululeipä

7 dl vehnäjauhoja (tai 2 dl ruisjauhoja ja 5 dl vehnäjauhoja)
1 rkl pomeranssia
2 tl ruokasoodaa
 1 tl suolaa
1 dl rusinoita
2 dl tummaa olutta
2 dl (laktoositonta) kevytkermaviiliä
2 rkl siirappia
½ dl puolukkasurvosta

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon olut, kermaviili, siirappi ja puolukkasurvos. Voitele 1,5-litrainen suorakaiteen muotoinen leipävuoka ja laita taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Kiertoilmauunissa riitti 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti