tiistai 19. helmikuuta 2013

Suklaakakku


Tämän kuivakakun ohje on Kotilieden Suuresta Joulukirjasta. Erinomainen suklainen kuivakakku, jota olen tehnyt monet kerrat ja onnistuu aina. Kakku on parhaimmillaan parin päivän päästä leipomisesta.

Suklaakakku

200 g voita
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
170 g tummaa suklaata rouheena
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu suklaarouhe, kaakao, vaniljasokeri ja leivinjauhe, vuorotellen maidon kanssa sekoittaen. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun isoon (1,5-2 l) kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.
   

torstai 7. helmikuuta 2013

Maapähkinämuffinssit

Muffinssikärpänen on jälleen puraissut minua ja tällä kertaa paistuivat ja maistuivat maapähkinämuffinssit, joiden alkuperäinen ohje on viime joulun Leivotaan-lehdestä.


Pakko myöntää, että suolapähkinöiden yhdistäminen makeisiin muffinsseihin tuntuu kummalliselta, eikä ainakaan kovin jouluiselta ajatukselta, mutta niin vaan tuli tämäkin kokeiltua. Eivätkä jääneet nämäkään muffinssit kaappiin happanemaan.


Maapähkinämuffinssit
 (12 kpl)

100 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
100 g tummaa suklaata
2 dl suolattuja maapähkinöitä rouhittuna

Sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Lisää maito ja sen jälkeen sulatettu suklaa ja pähkinärouheet. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.