tiistai 5. marraskuuta 2013

Minttusuklaamuffinssit

Testasin minttusuklaavanukasta muffinsseihin. Tuli aika makeita. Ja hyviä tottakai!

Minttusuklaamuffinssit
(12 kpl)

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl maitoa
75 g voita sulatettuna
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta

Täyte:
1 purkki minttusuklaavanukasta (Jacky makupala)

Kuorrutus:
100 g minttusuklaata (esim. Marabou Premium Dark Mint)
0,5 dl maitoa

Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakao jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva. Lisää maitoa vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. 

Tee muffinsseihin heti paistamisen jälkeen reikä keskelle esimerikiksi lusikan varrella. Täytä kolo minttusuklaavanukkaalla. Anna vanukkaan valua muffinssin sisään ja kaada hetken päästä lisää vanukasta. 

Sulata suklaa maidon kanssa mikroaaltouunissa 20 sekuntia kerrallaan joka kerran jälkeen sekoittaen. Jäähdytä suklaata hieman koko ajan sekoittaen. Levitä suklaa muffinssien päälle.




8 kommenttia:

  1. Onko tuo kaakaojauhe valmiiksi makeutettua vai leivontaan tarkoitettua makeuttamatonta jauhetta?
    Kuulostaa herkulliselta reseptiltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän aina tummaa ns. leivontakaakaota, myös juomissa. Tulee paremman makuista. :) Jos käytän kaakaojuomajauhetta, niin mainitsen sen erikseen.

      Näistä tuli kyllä todella herkullisia. Oli pakko laittaa koko satsi samantien pakastimeen, muuten olisi käynyt huonosti. :D

      Poista
  2. Nam,näitä täytyy kokeilla poikien kanssa seuraavalla leivontakerralla :)

    -tiina porvoosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrohan sitten miten onnistui ja tykkäsittekö :)

      Poista
  3. Kiinnostavan erilainen ohje! Pakko testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! :) Meillä eivät pakastimessakaan kauaa säilyneet... :P

      Poista
  4. Voi nam tätäkin reseptiä!!! :D
    Mä yritän tästäkin kehitellä jotain meille sopivaa versiota... Tuo on kyllä hyvä idea, että tekee reiän siihen keskelle, niin saa vähän enempi sitä täytettä sinne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mitä isomman reiän tekee, sen enemmän mahtuu vanukasta. ;) Vanukas tosin katosi muffinssiin pakastamisen seurauksena, joten nämä on viisainta syödä heti tuoreeltaan.

      Poista