torstai 21. marraskuuta 2013

Minttusuklaajuustokakku

Viime viikonloppuna herkuteltiin minttusuklaajuustokakulla. Ja jäipä sitä vielä pakastimeenkin ja oikein hyvää - ellei parempaakin - on tämä kakku pakastuksen jälkeenkin. Inspiraation tähän kakkuun sain minttusuklaanmakuisesta Jacky Makupalasta. Kuorrute on Kinuskikissan peilikirkas suklaakuorrute.



Minttusuklaajuustokakku

Pohja

174 g Marianne-keksejä
75 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl kuohukermaa
3 purkkia Jacky Makupala minttusuklaavanukasta
4 liivatelehteä
0,5 dl (kevyt)maitoa

Kuorrute

3 liivatelehteä
1 dl kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
3 dl (kevyt)maitoa

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kermaa vaahdoksi. Lisää kerman sekaan vanukkaat ja tuorejuusto. Lämmitä maito. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne maitoon. Lisää maitoliivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään.

Kun kakku on jonkin verran hyytynyt, tee kuorrute. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja ota pois liedeltä, kun seos on tasainen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita ne suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada kuorrute vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia. 

Koristele kakku haluamallasi tavalla ja irrota vuoan reunus. Laitoin koristeeksi valkosuklaata ja minttusuklaata rouhittuna.

6 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkulliselta! Erilaisia juustokakkuja ajattelin valmistaa valmistujaisiin ja tämä voisi olla hyvinkin yksi vaihtoehto :)

    VastaaPoista
  2. Aineosia lueskellessa tuntui maku melkein suussa :)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Ja maistuu vielä paremmalta, tämä on syntisen hyvää :D

      Poista