sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Gluteeniton ja laktoositon täytekakku

Tämä oli ihan ensimmäinen kerta, kun leivoin gluteenittomista jauhoista. Hiukan jännitti miten käy, vaan hyvinhän se onnistui ja kakusta tuli oikein maukas. Tässä lopputulos.


Gluteeniton ja laktoositon täytekakku

Pohja

5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Voitele kakkuvuoka laktoosittomalla rasvalla ja jauhota se gluteenittomalla korppujauholla. Paista kakkua 200 asteessa n. 30 minuuttia. Kumoa pohja pois kakkuvuoasta hieman jäähtyneenä.

Täyte

2,5 dl omenamehua kostutukseen
1 purkki (300 g) omenakanelimarmeladia
1,5 dl laktoositonta kermaa

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta se omenamehulla. Täytteeksi omenakanelimarmeladia ja laktoositonta kermavaahtoa.

Kuorrutin kakun laktoosittomalla kermavaahdolla. Reunoihin tein korinpohjapursotuksen. Päälle tein punaisesta ja vihreästä koristelugeelistä raitoja ja Finlandia-marmeladeista ruusuja.

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tykkään, että koristeetkin maistuvat jollekin, joten mielikuvitus on otettava käyttöön. Toki kaikenlaiset marsipaani- ja sokerimassakoristeet ovat aivan upeita, mutta maku on kuitenkin mielestäni tärkein. :)

      Poista
  2. Tosi hienon näköinen kakku :).

    Mun isällä on keliakia ja oon joskus miettinyt, että leipois hälle jotain. Oon joskus tehnyt gluteenitonta ruokaa, mm. mureketta ja äitini leipoi hälle joskus joululeivän jonka vein sitten lahjaksi. Kiva, kun joskus lehdistä ja netistä (ruokasivuilta ja blogeista) löytyy mukavia ohjeita joita voisi kokeilla. Ja tietty välillä myös keksii itse erilaisia ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinenkin gluteeniton leivontaohje on tulossa lähipäivinä, kunhan ehdin sen tänne blogiin naputtelemaan. :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! Pursotusten ulkonäössä on vielä rutkasti parantamisen varaa, mutta kehityksen suunta on ehdottomasti ylöspäin. :)

      Poista
  4. Mäkin oon yllätyksekseni huomannu et noi gluteenittomat leivonnaiset ei oo ihan mahottomia tehä, tuttavapiirissä on muutama joita on kiva niillä ilahduttaa ;) Iloa viikkosi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OIkeastaan tästä gluteenittomasta kakkupohjasta tuli paremman makuinen kuin tavallisesta. Ja samalla vaivalla valmistui. Joten ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi. :)

      Oikein mukavaa viikkoa sinullekin! <3

      Poista
  5. miten finlansia karkeista ruusuja??
    iana idea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkasin puolikkaan karkin yhdeksi pitkäksi "suikulaksi", vähän kuin omenan kuorisi. :) Sen jälkeen kieputin suikulan takaisin kiinni päinvastaisessa järjestyksessä. Eli ulkoreuna, mistä aloitin, tuli ruusun keskelle ja karkin keskikohta, mihin leikkaamisen lopetin, tuli ruusun reunalle. Osasinkohan selittää ymmärrettävästi? :)

      Poista