perjantai 25. lokakuuta 2013

Piparkakkuleivokset

Piparkakkurahka oli niin hyvää, että sitä oli pakko kokeilla leivonnassa. Päädyin tekemään piparkakkuleivoksia. Tykkään näistä ihan mahdottoman paljon! Samalla ohjeella voi tehdä myös kakun, kun ei leikkaa täytettyä levyä palasiksi vaan kuorruttaa ja koristelee sen kokonaisena.

Piparkakkuleivokset
(15 kpl)

Pohja

3 kananmunaa
1 dl sokeria
3,5 rkl vehnäjauhoja
2,5 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorijauhetta
0,5 tl neilikkaa

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää seos varovasti sekoittaen vaahdon sekaan. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa lämmin pohja leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Leikkaa pohja kahteen samankokoiseen osaan.

Täyte

2 dl kermaa
1 purkki piparkakkurahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon sekaan varovasti rahka ja vaniljakreemijauhe. Levitä täyte toisen pohjanpuolikkaan päälle tasaisesti. Laita toinen pohjan puolikas täytteen päälle kakuksi. Leikkaa kakun reunat tasaisiksi. Leikkaa kakku leivoksen kokoisiksi neliöiksi.

Kuorrutus

300 g (1 levy) piparkakkusuklaata
n. 1 dl kermaa
n. 1 rkl voita

Sulata suklaa kerman ja voin kanssa mikroaaltouunissa 20 sekuntia kerrallaan jokaisen sulatuskerran jälkeen sekoittaen. Valuta kuuma suklaa lämpimänä leivosten päälle ja tarvittaessa tasoita veitsellä.

Vaihtoehtoisesti voi kuorruttaa koko kakun kerralla ja leikata vasta sen jälkeen paloisiksi. Makuasia, kuinka huolitellut reunoista haluaa. Minua miellytti tällä kertaa enemmän tällaiset hiukan rosoisemman näköiset leivokset, joissa suklaa valuu yli sieltä mistä se itse haluaa.

Leivosten päälle tein suklaamuotilla jouluiset kuviosuklaat.




Minulla on edelleenkin lainatietokone käytössä, johon saan siirrettyä ainoastaan kännykällä otettuja kuvia. Myöskään minkäänlainen kuvien käsittely ei onnistu. Pahoittelut kuvan laadusta.

5 kommenttia:

  1. Nam :P Mulla on vielä hiukan joulujälkkäri hakusessa - täytyypä harkita näitä :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä herkkuja, mutta kerrotko rahkaa inhoavalle -kuinka voimakkaasti rahkan maku tulee esiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta ei maistu kovin paljoa rahkalle. Ja tuo piparkakkurahka ei mielestäni muutenkaan ole kovin perinteisen rahkan makuista. Tosin en varmaan ole paras vastaamaan tuohon kysymykseen, koska itse tykkään rahkasta.

      Poista
  3. No tässä on kunnon joululeivos! Näyttää makoisalta, pitää ehdottomasti kokeilla:)

    VastaaPoista
  4. Olivat aivan jumalattoman hyviä! :D
    Näitä teen kyllä joulukahvillekin! (ja ehkä parikin kertaa vielä ennen sitä...) Omnom!

    VastaaPoista