torstai 7. helmikuuta 2013

Maapähkinämuffinssit

Muffinssikärpänen on jälleen puraissut minua ja tällä kertaa paistuivat ja maistuivat maapähkinämuffinssit, joiden alkuperäinen ohje on viime joulun Leivotaan-lehdestä.


Pakko myöntää, että suolapähkinöiden yhdistäminen makeisiin muffinsseihin tuntuu kummalliselta, eikä ainakaan kovin jouluiselta ajatukselta, mutta niin vaan tuli tämäkin kokeiltua. Eivätkä jääneet nämäkään muffinssit kaappiin happanemaan.


Maapähkinämuffinssit
 (12 kpl)

100 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
100 g tummaa suklaata
2 dl suolattuja maapähkinöitä rouhittuna

Sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Lisää maito ja sen jälkeen sulatettu suklaa ja pähkinärouheet. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Nam Nam! Maapähkinä maistuu hyvältä Snickersissä, miksei siis myös muffinssissa :)

    VastaaPoista