keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Suklaiset muffinssit


Näiden muffinssien ohje on viime vuoden Kovinkin Jouluherkut-lehdestä. Alkuperäisen reseptin ideana on ruokalahja eli laitetaan kaikki kuivat aineet kauniiseen purnukkaan kerroksittain ja purkin mukaan muffinssienteko-ohje. Oikein kauniin näköinen lahjapurnukka aineksista syntyykin lehden kuvan mukaan. Siksipä tulikin mieleen, että onko ohjeeseen lisätty fariinisokeria ainoastaan ulkonäkösyistä, sillä muffinssit olisivat olleet aivan riittävän makeita tavallisellakin sokerilla. Hyviä olivat kuitenkin ja nopeasti hupenivat lautaselta koko satsi.


Suklaiset muffinssit

 2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl muskovado- tai fariinisokeria (voi korvata tavallisella sokerilla)
1 dl sokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl saksanpähkinärouhetta (laitoin tilalle 0,5 dl hasselpähkinärouhetta ja 0,5 dl wienernougatrouhetta)
2 isoa pakettia (á 56 g) Dajm-suklaata rouhittuna
200 g voita sulatettuna
3 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon 200 g voisulaa ja 3 kananmunaa. Sekoita hyvin. Jaa taikina muffinssivuokien puoliväliin ja paista 200-asteessa 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti