lauantai 24. marraskuuta 2012

Vadelmaiset suklaaruudut


Nämä vadelmaiset suklaaruudut ovat täyteläisen suklaisia. Yhdestä pellillisestä tulee kerralla melkoinen määrä tarjottavaa. Kestävät mainiosti myös pakastamista. Ohje on uusimmasta Leivotaan-lehdestä.


Vadelmaiset suklaaruudut

Suklaataikina
300 g tummaa suklaata
200 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Tuorejuustotaikina
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl vehnäjauhoja

2 dl vadelmia

Suklaataikina: Sulata suklaa ja voi sekaisin vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää vaahto haaleaan suklaa-voiseokseen. Lisää jauhot ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Tuorejuustotaikina: Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.

Kaada suklaataikina uunipellille. Levitä tuorejuustotaikina suklaataikinan päälle veitsen tai nuolijan avulla. Painele vadelmat tasaisesti taikinan päälle. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti