lauantai 10. marraskuuta 2012

Puolukkamoussekakku


No niin, nyt on testattu Kotivinkin Jouluherkut 2012 -lehdestä napattu puolukkamoussekakun ohje. En olisi etukäteen uskonut, mutta ylsi samalle viivalle suosikikseni nousseen karpalovalkosuklaakakun kanssa. Etteipä jopa mennyt pikkuisen ohikin!

Tämä kakku on ihanan pehmeä ja täyteläinen. Vaikka kantavana makuna onkin puolukat, ei kakku ole lainkaan kirpeä. Oikeastaan olisi ollut vaikea uskoa sitä puolukkakakuksi, jos en olisi tiennyt valmiiksi. Erinomainen kakku joulupöytään, suosittelen lämpimästi!


Alkuperäisessä ohjeessa oli tällainen pohja:

175 g kaurakeksejä
75 g voita
2 tl piparkakkumaustetta

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Mausta seos piparkakkumausteella. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.


Minä kuitenkin tein pohjan samalla ohjeella kuin karpalovalkosuklaakakussakin eli näin:

100 g piparkakkuja
75 g digestive-keksejä
75 g voita
 
Murskaa piparkakut ja digestive-keksit. Sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi tasaiseksi massaksi ja painele se irtopohjavuoan pohjalle.


Täyte:

7 liivatetta
200 g puolukoita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
(1 rkl vaniljasokeria)
4 dl kermaa
3 kananmunanvalkuaista
2 rlk vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata puolukat ja soseuta ne tasaiseksi soseeksi. yhdistä puolukkasose, tuorejuusto ja sokerit. (Unohdin laittaa vaniljasokeria, mutta tuli hyvää ilmankin.) Vaahdota kerma. Vatkaa kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen varovasti. Kuumenna vesitilkka. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen. Kaada liivatevesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustokermaseokseen. Lisää valkuaisvaahto seokseen 2-3 erässä nostelemalla. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Lehden ohjeessa koristeena oli reunoilla kokonaisia piparkakkuja ja päällä puolukoita. Minä käytin koristerakeita.


5 kommenttia:

  1. onpa ihanan näköinen kakku, mutta kamalasti liivatetta! onnistuisikohan tämä Vegegelillä... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, en ole opetellut käyttämään vegegeliä (pitäisi kyllä opetella nyt kun olen lopettanut lihan syönninkin).

      Yleensä hyytelökakkujen ohjeissa on aivan liikaa liivatetta, mutta tämä kakku oli kyllä aika pehmeä. Yhden liivatteen uskaltaisin juuri ja juuri vähentää, mutta en enempää.

      Poista
    2. Minäkin tein tätä kakkua eilen ja kakku oli tosiaan pehmeä. Itse en uskaltaisi tästä vähentää yhtään liivatetta, muuten ei varmasti olisi pysynyt kasassa. Itse en pitänyt alkuperäisen ohjeen pohjasta, johon tuli piparkakkumaustetta. Mutta johtui varmaan siitä, etten muutenkaan ole kova piparkakkujen ystävä. Muuten kakku oli aivan ihana!

      Poista
  2. nappasin ohjeen talteen, lähtee kokeiluun meidän joulupöytään ;)

    VastaaPoista
  3. Taidapa minäkin kokeilla joulupöytään, kuulostaa niin herkulliselta. Päälle voisi laittaa vielä marenkia, nami nami :)

    VastaaPoista