perjantai 9. marraskuuta 2012

Mariannetryffelit

Tämä mariannetryffelien ohje on Kotivinkin Jouluherkut 2011 -lehdestä. Helppoja ja mukavia tehdä. Hyviäkin vielä. Nam!



Mariannetryffelit

2 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
200 g maitosuklaata
1 pss (150 g) Marianne-karkkirouhetta

koristeluun:
1,5 dl aitoa kaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
(tomusokeria)

Kiehauta kerma. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kerman joukkoon paloitellut suklaat. Sulata suklaa kermaan miedolla lämmöllä, sekoittele samalla. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita karkkirouhe kerma-suklaaseokseen. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa. Ota massasta teelusikalla nokareita ja pyörittele ne käsin palloiksi, joiden halkaisija on 2-3 cm. Sekoita kaakaojauheeseen perunajauhot. Pyörittele pallot jauhoseoksessa. Perunajauhojen ansiosta tryffelin pinta pysyy hyvin mattana, eikä sula tummaksi kuten pelkässä kaakaojauheessa pyöritetyt tryffelit. Säilytä tryffelit viileässä. Siivilöi halutessasi niiden pinnalle ennen tarjoilua tomusokeria.

Kuva on otettu pari päivää tryffeleiden valmistamisen jälkeen. Hiukan oli pinta tummunut perunajauhosta huolimatta. Tomusokerikoristelu olisi kylläkin peittänyt tämän pikkuvian.

1 kommentti:

  1. Ihania herkkuja, näitä on pakko tehdä viikonloppuna! :P

    VastaaPoista