tiistai 21. elokuuta 2012

Valkoinen kakku


Tämän valkoisen kakun alkuperäinen resepti on viime vuoden Talven juhlat -lehdestä, jossa ohje oli nimellä Mandariinimarsipaanikakku. Yksinkertaistin ohjetta täytteen osalta. En erityisemmin välitä marsipaanikakuista, koska minusta marsipaani ei maistu yhtään millekään, joten tämä kakkukaan ei mielestäni ollut parhaimmasta päästä. Mutta haluan jakaa tämän reseptin kakkupohjan takia. Siitä tuli oikein mainio ja kerrankin erilainen kakunpohja.

Omenainen kakkupohja

150 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl omenasosetta
1 sitruunan raastettu kuori

Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita sitruunan raastettu kuori omenasoseen sekaan. Lisää jauhoseos ja omenasose muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (n. 22 cm halkaisijaltaan). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 60 minuuttia.

Alkuperäisessä ohjeessa oli täytteenä omatekoista mandariinihilloa ja kostukkeena sitruslikööriä ja vettä. Minä kostutin kakkuni spritella ja täytteeksi laitoin aprikoosimarmeladia. Marsipaanin alle tein kosteuseristeeksi sokerikreemin, jonka ohje on alla. Koristeeksi laitoin vihreää koristeraetta ja tomusokeria sillä ajatuksella, että nurmelle on satanut ensilumi. =D


Sokerikreemi

 100 g voita
3,5 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 tl vettä

Vaahdota voi notkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeria vähän kerrallaan siivilän läpi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti