sunnuntai 5. elokuuta 2012

Mummon suklaakakku


Eilen valmistui Suklaa-kirjan ohjeella täydellisyyttä hipova suklaakakku. Ja voi mahdotonta, tämä on tosiaankin ehdottomasti paras suklaakakku mitä olen koskaan leiponut. Saattaa olla jopa paras suklaakakku, mitä olen koskaan edes syönyt. ♥ Suklaan ystävät, kokeilkaa ihmeessä!!

Mummon suklaakakku

200 g tummaa suklaata
120 g voita + hiukan vuoan voiteluun
6 kananmunaa
200 g sokeria
70 g Maizenaa + hiukan vuoan jauhottamiseen
lisukkeeksi vaniljakastiketta ja aprikoosimarmeladia

Sulata suklaa vaikkapa mikrossa. Anna sulaneen suklaan hiukan jäähtyä ja sekoita joukkoon huoneenlämmössä pehmennyt voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää Maizena ja voi-suklaaseos. Vatkaa tasaiseksi ja kaada voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa 30 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä, ennen kuin kumoat sen vuoasta. Tarjoile vaniljakastikkeen ja aprikoosimarmeladin kanssa.

Useimmat suklaakakut ovat koostumukseltaa niin tuhteja, että jopa minunlaiselleni suklaafanille viimeiset lusikalliset voivat olla haasteellista syötävää. Täyteläisyydestään huolimatta tämä suklaakakku ei ole lainkaan tunkkainen, vaan sitä tekee mieli koko ajan lisää. Yhdestä kakusta tulee n. 10 palaa, joten kannattaa olla useampi syöjä kakkua tuhoamassa, ettei tule vahingossa itse syöneeksi koko kakkua. :)

13 kommenttia:

  1. Näyttääkin herkulliselta. Tätä on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan taivaallista. Eikä sitä ole enää yhtään jäljellä. Lautasetkin on nuoltu.

      Poista
  2. Nam! Taidankin tehdä tätä töihin vietäväksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro sitten, mitä työkaverit tykkäsivät. :)

      Poista
    2. En tehnytkään tätä työkavereille... Ehkä teen tätä ihan kotijoukoille, vaikka syyskuussa ;)

      Poista
  3. Kakkuvuoan koosta on tullut kyselyä. Eli tämän kakun voi tehdä ihan normaalikokoisessa kakkuvuoassa. Oman kakkuni tein 26cm:n vuoassa. Kakku täyttää uunissa koko vuoan, mutta lässähtää jäähtyessään (kuuluu asiaan).

    VastaaPoista
  4. Nam niin hyvän näköistä! :) Linkitän blogisi minun blogiin jos sopii? :)

    VastaaPoista
  5. Kerrassaan mainio ohje, kiitos! Lähdenkin ottamaan (taas!) palan kakkua, nam. :) -Tiina

    VastaaPoista
  6. Hei,

    näyttää herkulliselta. Kysyisin mitä tummaa suklaata kakkuun käytit, niitä kun on niin monta sorttia...?

    terv. turkulainen kotileipuri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään käytän aina Fazerin sinistä tummaa suklaata. Siitä tulee oikein samettista suklaasulaa. Kaiken lisäksi se maistuu hyvälle sellaisenaankin, jos koko levy ei mene leivontaan. Ja normaalisti en edes tykkää tummasta suklaasta sellaisenaan. :D

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi, ensi viikonloppuna teen suklaakakkua synttärikseni! :)

      Poista