lauantai 11. elokuuta 2012

Mausteinen porkkanakakku

Tämä jouluisen porkkanakakun ohje löytyi vuoden 2010 Kotivinkin Jouluherkut-lehdestä. Minulla on melko neutraali suhde porkkanakakkuihin yleisesti, mutta tämä valloitti sydämeni. Tätä tehdään ehdottomasti toistekin!





















Mausteinen porkkanakakku

2 kananmunaa
1 ½ dl ruokosokeria
3 dl porkkanaraastetta
1 dl rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl jauhettua neilikkaa

1 paketti appelsiinituorejuustoa

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Jäähdytä kakkua hetki ja kumoa se. Levitä appelsiinituorejuustoa kuorrutteeksi.

Alkuperäisessä ohjeessa kakku oli kuorrutettu vaniljatuorejuustolla ja hillotuilla appelsiininpaloilla. Oikaisin käyttämällä appelsiinituorejuustoa ja tykkäsin kyllä siitä. Tässä meidän uudessa kodissa on melkoisen ärhäkkä uusi uuni, joten paistoaikaa kannattaa tarkkailla oman uunin tehokkuuden mukaan.

2 kommenttia:

  1. On se kiva kun jaksat laitella näitä jouluisia juttuja keskellä hellepäiviäkin :)
    Käyppäs kurkkaamassa tämä täältä kun kerkiät :)

    http://suomirockprinsessa.blogspot.fi/2012/08/vain-satelliitit-radoillaan-voivat.html

    VastaaPoista