torstai 7. kesäkuuta 2012

Lihapasteijat


Välillä tekee mieli suolaistakin herkkua, niinpä tein lihapasteijoita. Taikinana käytin 1 kg valmiita voitaikinalevyjä ja täyte valmistui suurinpiirtein näin:

400 g jauhelihaa
1 sipuli (ruskistin jauhelihan kanssa)
2 hengen annos keitettyä riisiä
1 keitetty kananmuna kuutioituna
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
cayennepippuria maun mukaan

Kaulitsin voitaikinalevyjä sen verran, että yhdestä levystä sai kolme neliötä. Sitten vaan täyte taikinaneliön keskelle, levy taitetaan kaksinkerroin, haarukalla painellen reunat kiinni ja lopuksi voitelu kananmunalla ennen uuniin menoa. Paistoin 225 asteessa n. 12 minuuttia. Ulkonäköön en ollut tyytyväinen, kauniimpia olisin toivonut, mutta maku oli oikein mainio. Näinä viileinä alkukesän päivinä toimii mainiosti välipalana vaikkapa kaakaon kanssa.

2 kommenttia:

  1. Heips!
    Tein muutama viikko sitten kans pasteijoita. Pistin täytteeksi valkosipulituorejuustoa ( nyt iski bläk aut - sanotaanks sitä sillä nimellää? Puolustukseksi voin sanoa, että oon ollu koko päivän ulkona! Siis niitä creme bonjour jne tuotteita tarkoitan...) Oli hyvää. Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuorejuustolla vois tulla kans hyviä!! Viime joulun alla tein ns. joulutorttuja voitaikinasta tuorejuustosisuksella ja olivat tosi hyviä. Kylmäsavulohilevite nousi minun suosikikseni, joten täytyypä seuraavan kerran kokeilla sitä myös pasteijoihin. http://joulureki.blogspot.fi/2011/10/joulutorttukokeiluja.html

      Poista