keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kanelinen pähkinäsuklaakakku

Joulureen ohjaamossa juustokakkuiltiin pitkästä aikaa. Tällä kertaa valmistui kanelinen pähkinäsuklaakakku Kinuskikissan ohjetta hivenen muunnellen.

Kanelinen pähkinäsuklaakakku

Pohja:
180 g kaurakeksejä
1 tl kanelia
80 g voita

Valkuais-kermavaahto:
2 valkuaista
6 dl kuohukermaa

Pähkinäsuklaatäyte:
3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Nutella-pähkinäsuklaalevitettä
2 rkl vettä

Kaneli-pähkinätäyte:
3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (120 g) Kidius-vaniljavanukasta
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
½ dl hasselpähkinärouhetta
2 rkl vettä

Koristelu: Wienernougatrouhetta ja valkoisia koristekuulia

Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit minigrip-pussiin suljettuna kaulimella. Sekoita murskaan kaneli. Yhdistä voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja yhdistä valkuaisvaahtoon.

Laita pähkinäsuklaatäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Ota puolet valkuais-kermavaahdosta ja sekoita siihen tuorejuusto ja pähkinäsuklaalevite. Kiehauta vesi ja sekoita siihen liivatteet. Sekoita liivatevesi täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Laita kaneli-pähkinätäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jäljellä olevaan valkuais-kermavaahtoon tuorejuusto, vaniljavanukas, sokeri, kaneli ja hasselpähkinärouhe. Kiehauta vesi ja sekoita siihen liivatteet. Sekoita liivatevesi täytteeseen. Kaada vuokaan pähkinäsuklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Vuokaa heiluttamalla levitysjäljet tasoittuvat. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Koristele haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua.

Kakun koostumus oli oikein hyvä. Maku oli muuten hyvä, paitsi (jopa) minun makuuni aivan liian makea. Ainakin sokerin jätän seuraavalla kerralla päällimmäisestä täytekerroksesta kokonaan pois. Lisäksi mietin, jos tuohon alempaan täytekerrokseen laittaisi vaikka tilkkasen lime- tai sitruunamehua makeutta lieventämään. Kertokaa ihmeessä kokemuksia, jos ehditte kokeilla muunnoksia ennen minua.

Kuvien kanssa meinasi käydä köpelösti. Kakku oli melkein kokonaan syöty, ennen kuin selvisin kamerani kanssa apajille. Mutta kerkesin kuitenkin, vaikkakin hieman heiveröisin tuloksin, sillä koristeet olivat jo ehtineet sulaa kakun pintaan.


4 kommenttia:

  1. Vitsit kun on jouluksi leivottavaa,kun kaikkia suklaati-ohjeita pitää testata...

    VastaaPoista
  2. Tämä kakku ja poropiiraat pääsevät ehdottomasti tulevan joulun iltapalalistalle :D Tosi mukava blogi sulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Poropiiraista tuli kyllä meille sellainen suosikki, että niitä täytyy tehdä pakastimeen jemmaan ja paljon!!! :)

      Poista