sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Daim-valkosuklaakakku

Olen koukussa suklaanmakuisiin leivonnaisiin ja kakkuihin. Tämä Daim-valkosuklaakakku on yksi suosikeistani. Ohje otettu netistä muokkaamalla. Ohje on parhaimmillaan noin 20 senttiseen irtopohjavuokaan. Itse olen tehnyt kakun 26 senttiseen vuokaan tekemällä pohjasta hieman ohjetta isomman. Joulun alla ajattelin tehdä kakun piparipohjaan. Daim -rakeiden lisäksi koristelin kakun ripottelemalla päälle pieniä kultaisia tähtiä.

Pohja
175 g Jyväshyvä Suklaapisara -keksejä
75 g  voita

Täyte
5 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
100 g Panda valloittava valkoinen rapea riisi & hassel valkosuklaa
1 1/2 isoa Daim -patukkaa murennettuna
3 rkl vahvaa kahvia
1/2 pss Daim -rakeita pinnalle

Murusta keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan (halkaisija n.20cm) pohjalle.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon maitorahka ja vaniljasokeri.
Sulata valkosuklaa ja lisää vaahdon joukkoon yhdessä murennettujen Daim -patukoiden kanssa. Purista liotetut liivatelehdet kuuman kahvin joukkoon ja sekoita liemi tasaiseksi. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Nosta kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään. Koristele Daim -rakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti