keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Punajuurilaatikko

Kaikkien aikojen Joulu -lehdestä napatulla reseptillä valmistui punajuurilaatikko meidän joulupöytäämme. Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä punajuurilaatikon jouluksi ja tuli sen verran hyvää, että teen varmasti jatkossakin.

Punajuurilaatikko

1 kg punajuuria
1 dl maitoa
1/2 dl kermaa
1 kananmuna
1 tl inkivääriä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
50 g voita

Pinnalle:
korppujauhoja ja rasvaa

Kuori ja paloittele punajuuret. Keitä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Survo punajuuret soseeksi. Sekoita soseeseen maito, kerma, muna ja mausteet. Voitele vuoka ja kaada punajuurisose vuokaan. Sirottele korppujauhoja ja valuta rasvaa päälle. Paista 180 asteessa noin yksi tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti