keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Suklaakääretorttu

Tällaisella suklaakääretortulla meillä herkuteltiin muutama päivä sitten. Sopii muihinkin hetkiin kuin jouluun, koristeilla leikittelemällä ihan mihin tilanteeseen vaan.

Pohja

3 kananmunaa
1 dl sokeria
3,5 rkl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa n. 6 minuuttia.

Kääretortun täytteeksi käytin Dr. Oetkerin kakkumoussea.


Pussin kyljessä on kaksi erilaista valmistusohjetta. Joko vaahdotetaan jauhe 2,5 desilitraan maitoa tai vaihtoehtoisesti 2 desilitraan maitoa, jolloin lisätään moussen sekaan kermavaahtoa, joka on vatkattu 1,5 desilitrasta kuohukermaa. Tein jälkimmäisen ohjeen mukaan. Maku oli oikein hyvä, mutta ilman kermavaahtoa tehty, kiinteämpi mousse olisi koostumukseltaan sopinut kääretorttuun paremmin.

Torttupohjan jäähdyttyä levitin pohjan päälle melkein purkillisen mustikkahilloa ja sen päälle lähes kaiken moussen.


Sitten vaan torttu varovasti rullalle ja hetkeksi jääkaappiin odottamaan kuorrutusta.

Kuorrutuksen tein samaan tapaan kuin suklaakakussakin. Tosin pienensin ohjetta hieman. Käytin kuorrutukseen 130 g maitosuklaata, 100 g voita ja 1/2 dl kermaa. Kuorrutusta saa hiukan jäähdytellä (koko ajan sekoittaen) hetkisen, jotta koko kuorrutus ei valu samantien leivinpaperille. Jouluiset koristeet vielä päälle ja herkku on valmis.




4 kommenttia:

  1. Nam, näyttääpä ja varmasti maistuukin ihanalle :) Mulla oiskin purkillinen mustikkahilloa jääkaapissa ;)

    VastaaPoista
  2. Tämä maistuu juuri niin hyvältä kuin näyttääkin. Ei varmasti jää pilaantumaan jääkaappiin. :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan herkullisen näköistä ja taatusti makuistakin!! :P Kun olisin tiennyt niin olisin tullut tuona leivontapäivänä kylään ;)

    Saana

    VastaaPoista
  4. Täältä löytyy kyllä muuta herkkua Saanalle, kun tulee käymään. :)

    VastaaPoista