keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Suklaa-vadelmamuffinssit

Toiset eilen tekemäni muffinssit onnistuivat hyvin heti ensimmäisellä yrittämällä. Valkosuklaan, vadelman ja kaakaon yhdistelmä muffinsseissa toimii todella!!! Nämä muffinssit valmistuivat ohjeella, jonka löysin vuoden 2010 Kaikkien aikojen joulu -lehdestä.

Suklaa-vadelmamuffinssit

100 g voita
100 g valkosuklaata
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl jäisiä vadelmia

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Rouhi suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Kääntele munasokerivaahtoon varovasti vadelmat ja suklaarouhe. Lisää jauhoseos ja voisula varovasti käännellen. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.

Ohjeeseen kuului lisäksi kuorrutus, jonka jätin tekemättä. Otettuani muffinssit uunista, ymmärsin kuorrutuksen tärkeyden. Niin hyvänmakuisia kuin näistä muffinsseista tulikin, niin ulkonäkö ei ole kaunein mahdollinen. Osa vadelmista oli muffinssien pinnassa ja ne kohdat eivät näyttäneet hyvältä. Tällainen kuorrutus ohjeessa vielä oli:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g huoneenlämpöistä voita
500 g tomusokeria

Vatkaa tuorejuusto ilmavaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon voi ja jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista. Lisää tomusokeri ja vatkaa seos sileäksi pienellä nopeudella. Levitä tai pursota kuorrutus jäähtyneiden muffinssien päälle.

Koskapa minulla ei ollut nyt aineksia kuorrutusta varten, laitoin sokerikuorrutetta koristeeksi peittämään pahimmat kauneusvirheet. Mutta kauniita tai ei, nämä muffinssit vievät kielen mennessään!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti