lauantai 31. joulukuuta 2011

Suklaa-pähkinäkakku

Jos täydellisen muffinssin metsästykseni onkin vielä vaiheessa, alkaa täydellisen juustokakun metsästys olla loppusuoralla tämän kakun ansiosta. Jouluaattona tällä herkuteltiin ja hyvää oli. Tässä ei ole mitään niin jouluista, etteikö kakkua voisi tehdä ympäri vuoden. Uskoisin, että meillä herkutellaan tällä kakulla seuraavan kerran jo tammikuussa, kun mieheni täyttää pyöreitä vuosia ja minä ei-niin-pyöreitä vuosia.

Resepti on Ilta-Sanomien Joulu-lehdestä ja se menee näin:

Pohja:

180 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:

400 g tuorejuustoa (käytin vaniljanmakuista Sunnuntai-rahkaseosta)
1 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
120 g tummaa suklaata
2 rkl appelsiinimehua (alkuperäisessä ohjeessa appelsiinilikööriä)
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Pinnalle:

150 g Wienernougat-rouhetta
punaisia kirsikoita
mintunlehtiä

Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita hyvin voisulan kanssa. Painele keksimurska tiiviiksi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka kylmään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita sokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Sulata suklaa ja lisää se tuorejuustoseokseen. Kuumenna appelsiinimehu mikrossa tai kattilassa. Purista liivatteista vesi ja laita appelsiinimehun joukkoon. Sekoita liivatemehuseos tasaiseksi ja sekoita täytteeseen. Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja ripottele pinnalle puolet Wienernougat-rouheesta. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Ennen tarjoilua ripottele kakun pinnalle loput Wienernougat-rouheesta ja koristele kakku kirsikoilla ja mintunlehdillä.

Tästä tuli TODELLA hyvää. Suosittelen!!!!!



3 kommenttia:

  1. Tein tämän kakun myöhemmin kolmella liivatelehdellä ja aivan hyvin riitti sekin. Tuntui paremmalta suussa, kun koostumus oli pehmeämpi.

    Koristeena voi käyttää kirsikoiden sijasta myös isoja pakastevadelmia. Maistuvat paremmilta kuin kirsikat ja sopivat kakun ulkonäköönkin oikein hyvin.

    VastaaPoista
  2. Mulla on niin paljon marras-joulukuussa kissanristiäisiä, että pitää käydä sun sivuilta katsomassa ideoita tarjoiluihin...poropiiraat ja kanelinen pähkinä-suklaakakku on ollut bongattuna jo pitkään, mutta taitaapi tämäkin päästä juhlatarjoiluihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava valinta!! Tämä kakku on kyllä kadonnut joka kerta pöydästä erittäin nopeasti. :)

      Poista