perjantai 28. lokakuuta 2011

Pähkinäiset pikkuleivät

Uudessa Leivotaan -lehdessä oli useita kokeilemisen arvoisia reseptejä. Oli vaikea valita, mitä reseptiä alan ensimmäiseksi kokeilemaan. Koska kaapista löytyi valmiina ainekset Pähkinäisiin pikkuleipiin, otin ne työn alle. Pikkuleivät valmistuivat helposti ja nopeasti. Itse leivon usein yhdessä lasten kanssa ja tässäkin lapset pääsivät mukaan. Lapset kaatoivat ainekset kulhoon, pursottivat maapähkinälevitteen, sekä koristelivat keksit pähkinärouheella. Mukavaa yhdessä tekemistä.


Pähkinäiset pikkuleivät

100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Täyte
1 dl maapähkinälevitettä

Koristeluun 
tummaa suklaata
pähkinärouhetta


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää siirappi ja vatkaa kananmuna joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sekoita massa tasaiseksi. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi jähmettymään. Pyöritä massasta pieniä palloja. Paina pallon keskelle sormella painauma. Pursota jokaisen pikkuleivän koloon maapähkinälevitettä. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Sulata tummaa suklaata ja kasta pikkuleipien toinen puoli suklaassa. Ripota suklaan päälle pähkinärouhetta.

Tällä ohjeella tulee noin 50 pikkuleipää. Itse tosin muutin ohjetta hieman ja tein cookies-keksin kokoisia pikkuleipiä. Painelin keksit hieman muotoonsa ja levitin maapähkinälevitteen vasta sen jälkeen. Taikinasta tuli 25 isompaa keksiä.

Täytyy kyllä hehkuttaa keksien makua. Aivan ylivoimaisesti parhaimpia itsetehtyjä pikkuleipiä, mitä olen ikinä maistanut. Näitä tulen tekemään jatkossakin. Tosin suklaana aion käyttää maitosuklaata ja valkosuklaata, sillä en ole kova tummansuklaan ystävä. Mutta todella herkullisia keksejä tuli! Suosittelen kokeilemaan reseptiä.

1 kommentti:

  1. Oi nams!! Voisitko lähettää näitä mulle pari(kymmentä) ;)

    VastaaPoista