lauantai 20. elokuuta 2011

Jouluglögi

Glögejähän löytyy kaupoista jos jonkinnäköisiä. Tähän aikaan vuodesta tosin vähän huonommin. Ajattelinkin siis ruveta tänään glögin keittoon, jotta saadaan kunnon joulutuoksut kotiin. Alkuperäinen resepti on Kotilieden Suuresta Joulukirjasta. Resepti muuttui matkan varrella jonkin verran, joten lopputulos syntyi tällä ohjeella:

3 dl puolukkamehua
10 mausteneilikkaa
2 kanelitankoa
0,5 tl kardemummaa
ripaus inkivääriä
ripaus pomeranssinkuorta
ripaus muskottipähkinää
7 dl punaviiniä
2 rkl fariinisokeria
2 dl vadelmamehua
laseihin rusinoita ja mantelilastuja

Murskaa neilikat ja kardemumma huhmareessa. Laita kaikki mausteet ja puolukkamehu kattilaan. Keitä 20 minuuttia. Lisää joukkoon punaviini, fariinisokeri ja vadelmamehu. Kuumenna juoma, mutta älä keitä enää. Siivilöi mausteet pois. Jaa laseihin ja laita joukkoon rusinoita ja mantelilastuja.


Glögistä tuli oikein hyvää! Juon sitä tässä samalla kun kirjoitan tätä juttua. Seuraavalla kerralla saatan ehkä laittaa vähän enemmän fariinisokeria. Sekin täytyy vielä kokeilla, että tuleeko parempaa fariinisokerilla vai tavallisella sokerilla. Mutta näin ensikertalaisena glöginkeittäjänä sanoisin, että eipä tarvitse jatkossa turvautua kovin usein kaupan valmiisiin glögeihin, kun kotona saa tehtyä näin ihanaa jouluista juomaa!

2 kommenttia:

  1. Meillä glögiä aloitetaan ostaa kun se tulee kauppoihin. Käytetään kuuman mehun ja teen sijaan koko talvikausi. Meillä vain tahtoo olla pahasti pinttymä että vain yksi glögi on oikean makuista ;) Täytyisi varmaan kokeilla joskus tehdä itse!

    VastaaPoista
  2. Minäkin kelpuutan kaupan hyllyltä vain yhden ainoan glögin ja siihen olen jumittunut. Mutta tämä itsetekemä oli parempaa, kuin osasin kuvitellakaan. :) Juon glögiä aika harvoin, joten sen kerran kun sitä mieli tekee saatan hyvinkin jatkossa tehdä itse. Ihan mahtava tuoksu glögin tekemisestä tuli, koti tuoksui joululle koko illan. :)

    VastaaPoista